duminică, 6 ianuarie 2008

Alegerea unei biciclete - partea VIII - BMX

Bicicleta de motocros sau BMX cum este cunoscuta este o varianta mai mica de MTB rigid, fiind utilizata cu precadere in medii off-road sau pe piste special amenajate.

Sportul cu BMX este foarte spectaculos, el avand mai multe sectiuni. Printre acestea enumeram urmatoarele: sarituri, mersul pe rampe, intreceri si stilul liber (freestyle).

Sunt multe modele de BMX, dar la cele mai utilizate, intalnim: roti mici de 20” cu cauciucuri late si foarte aderente, cadru mic si componente rezistente pentru conditii dure de utilizare. Cele de freestyle au prevazute in continuare butucilor sau direct pe cadru, niste suporti pentru picioare, pentru a putea permite efectuarea de cascadorii spectaculoase, in timp ce BMX utilizate la sarituri au un altfel de cadru. Mai exista si un BMX de oras cu roti de 24” pentru o viteza si stabilitate mai mare.

Acestea sunt in mare tipurile de bicicleta intalnite mai des si am incercat sa fac o prezentare si a mediului in care pot fi folosite pentru a va putea fi mai usor atunci cand vreti sa alegeti o bicicleta.

Indiferent de tipul de bicicleta pe care il alegeti, nu uitati sa purtati o casca de protectie , va poate salva viata!


Astept sugestii si observatii din partea dumneavoastra in legatura cu acesta tema.

2 comments:

Anonim spunea...

Felicitari pentru articol.
Vreau sa te intreb ceva daca se poate la BMX, deoarece ma intereseaza sa cumpar o bicicleta BMX sa ma joc cu ea si nu stiu care ar fi indicat din ce am gasit eu pana acuma:
http://www.sportbikecenter.ro/#/on-line_shop/biciclete_complete/bmx/

Sau imi recomanzi altceva? de firma asta am auzit ca aduce produse de calitate si cum nu sunt asa de stralucit in domeniu am inceput sa ma documentez mai bine.

Renee spunea...

Intr-adevar, si eu as merge pe BMX daca e sa alegi un brand in cazul asta.

http://www.iavion.ro