miercuri, 13 februarie 2008

Contador in imposibilitatea de a-si apara tricoul galben

Alberto Contador, castigatorul de anul trecut din Turul Frantei, s-ar putea sa nu-si poata apara titlul in anul acesta. Echipa sa, Astana, nu a fost invitata de organizatori sa participe in Le Tour de France 2008. Aceasta echipa a fost exclusa din toate competitiile organizate de ASO (Amaury Sport Organisation). ASO a luat aceasta decizie in urma scandalelor de dopaj in care a fost implicata echipa Astana in ultimii doi ani. Astana a avut, anul trecut, trei ciclisti depistati pozitiv la controlul antidopping Matthias Kessler si cei doi cazaci din Turul Frantei: Alexander Vinokourov si Andrey Kashechkin.

Pe langa Contador, aceasta decizie ii afecteaza si pe Levy Leipheimer, ce isi dorea ca anul acesta sa-si imbunatateasca locul trei obtinut in 2007 si pe germanul Andreas Kloden.

In conferinta de presa ASO a declarat ca pentru a lua aceasta decizie, organizatorii au tinut cont de “daunele pe care aceasta echipa le-a facut asupra Turului Frantei si a ciclismului in general. Echipa Astana a tradat increderea organizatorilor anul trecut.” Totusi ASO lasa o urma de speranta Astanei pentru a reveni in competitiile sale pe viitor.