vineri, 29 februarie 2008

Danilo di Luca se confrunta cu posibilitatea unei noi suspendari

Povestea italianul Danilo Di Luca, castigator in Giro d’Italia 2007, suspendat in luna octombrie anul trecut pentru trei luni ca urmare a implicarii in dosarul Santuccione numit „Oil for Drugs” (Petrol pentru droguri) continua.

Bazandu-se pe probele gasite dupa testele antidoping efectuate dupa etapa a 17-a c a Turului Italiei de anul trecut, terminata pe teribila catarare de la Monte Zoncolan pe 30 mai, expertii anti-doping de la CONI (Comitetul Olimpic National Italian) in baza codulul 2.2. al WADA ( World Anti-Doping Agency – Agentia Mondiala Anti-doping) l-ar putea suspenda pe Di Luca pentru doi ani.

Cu toate acestea, rutierul in varsta de 32 de ani, transferat in noiembrie de la Liguigas la LPR se bucura in continuare de sustinerea echipei sale. “Nu am niciun motiv sa-l suspend pe Di Luca. Doar el imi poate cere sa nu concureze, asa ca se poate concentra linistit asupra procesului”, a declarat Fabio Bordonali, managerul echipei LPR.

In cazul in care ciclistul originar din Abruzzo va fi suspendat doi ani, Turul Italiei ar avea inca o pata neagra, dupa ce castigatorul din 2006, Ivan Basso, a fost si el suspedat pentru doi ani, pentru implicarea in afacerea Fuentes, fapt ce nu va fi deloc pe placul FCI (Federatia Italiana de Ciclism) care va trebui sa aprobe sau nege decizia ce va fi luata de CONI.