joi, 21 februarie 2008

Filippo Pozzato este in forma

Filippo Pozzato incepe anul in forta, prin castigarea a doua etape din Giro della Provincia di Grosseto (a doua etapa insa a fost anulata) si totodata a turului desfasurat in regiunea Toscana din Italia, din 13 pana in 15 februarie.

Senzatie in aceasta prima etapa derulata intre Massa Marittima si Follonica, pe zona de coasta a Marii Tireniene a facut si tanarul italian Leonardo Giordani (Ceramiche Flaminia-Bossoni), campion la U23 in anul 1999, care a evadat la numai 7 Km de la inceperea cursei si a fost ajuns de pluton abia dupa 130 de Km, din cei 168 ai etapei.

Cum aminteam, cea de-a doua etapa (Campagnatico - Orbetello, 167km) a fost anulata de juriul cursei datorita protestelor rutierilor, care au declarat ca ultimii kilometrii ai cursei se desfasoara pe o sosea foarte ingusta si cu foarte multe curbe foarte stranse si periculoase. Situatia nu a fost prea roz nici pentru echipa Silence-Lotto, care nu a putut participa la aceasta etapa, fiindu-le furate nu mai putin de 16 biciclete.

Ultima etapa insumand 184 Km s-a decis la sprint si a fost castigata de italianul Danilo Napolitano de la Lampre, in defavoarea compatriotilor sai Mattia Gavazzi (Preti Mangimi) si acelasi Filippo Pozzato.