vineri, 15 februarie 2008

Giro della Provincia di Reggio Calabria

Inclusa in categoria 1.1. in clasamentul UCI incepand cu anul 2005, Giro della Provincia di Reggio Calabria a ajuns anul acesta la cea de-a 58-a editie, neavand loc in anii precedenti (2006 si 2007). Desfasurata in sudul Italiei in provincial cu acelasi nume, Calabria, cursa cuprinde 3 (trei) etape, insumand 532 Km si a avut loc anul acesta in perioada 11-13 februarie..

Etapa ce a deschis cursa (luni, 11 feb.) cu un parcurs de 183km intre Reggio Calabria si Gioia Tauro, a fost revendicata de Gabriele Balducci de la echipa italiana Acqua Sapone-Caffè Mokambo. Clasat pe locul doi anul acesta in GP Etruschi, rutierul italian in varsta de 32 de ani a castigat sprintul final al primei etape, in fata argentinianului Maximiliano Richeze (CSF Group Navigare) si ucrainianului Yuri Mitlushenko (Amore & Vita-McDonald's).

Cummings (Barloworld) isi adauga in palmares prima etapa castigata ca ciclist profesionist odata cu etapa a doua a acestei curse cu traseul cuprins intre Piana si Chiaravalle (190 km). In varsta de 26 de ani, rutierul originar din partea de nord-vest a Angliei (Wirral), castiga nu numai etapa, lasandu-i italianului Daniele Pietropolli (LPR Brakes) locul doi, imbraca si tricoul de lider.

Insa, Daniele Pietropolli va invinge in etapa a treia (Chiaravalle-Reggio Calabria, 168 km) dupa 4h26’04” (media orara de 37.89 km/h), urmat de un coechipier al lui Cummings – australianul Baden Cooke. Astfel Pietropolli isi va adjudeca aceasta cursa parcursa in 14h41’06”

Danilo Di Luca, invingator in 2007 al Giro d'Italia, si-a facut reintrarea in competiii odata cu acesta cursa, dupa o absenta notabila, suspendat fiind pentru trei luni datorita investigatiei facute in afacerea „Oil for Drugs”. Insa desi a reusit un loc 8 in prima etapa si un loc patru la finalul etapei a treia, la general s-a clasat al 26-lea.