luni, 11 februarie 2008

Prima cursa pe etape in Franta

Pentru prima oara in istoria cursei ce lanseaza intrecerile cicliste profesioniste pe etape in Franta, un rus isi revendica Etoile de Besseges, ajunsa la cea de-a 38-a editie (desfasurata in perioada 6-10 februarie 2008).

Yury Trofimov, ajutat de coechipierii sai de la Bouygues Telecom reuseste sa castige etapa a treia, Grand Prix du Pays Grand Combien (138 Km) si in acelasi timp sa imbrace tricoul de lider, ce il va pastra pana la finalul cursei, in defavoarea belgianului Jan Kuyckx (Landbouwkrediet-Tönissteiner).
Kuyckx a trecut primul linia de sosire in prima etapa -un circuit de 154 de kilometri in jurul localitatii Grau du Roi in departamentul Gard, din sudul frantei, pastrand insa un avans de doar 1 secunda la sfarsitul celei de-a doua etape (149km) castigate de olandezul Stefan van Dijk.

Etapele finale, ce-a de-a patra (Grand Prix Casino Allègre les Fumades - 151.7km) si a cincea (Grand Prix de Bessèges - 145 km) s-au discutat ambele la sprint, intre rutierii Angleo Furlan de la Credit Agricole si slovenul Borut Bozic de la Cycle Collstrop, Angelo Furlan adjudecandu-si etapa a patra in fata lui Borut Bozic, iar acesta din urma pe cea finala in fata aceluiasi Angelo Furlan.

1 comments:

Anonim spunea...

Salut! Numele meu e Andrei si sunt si eu un impatimit al mersului pe bicicleta. I-mi place cea ce scrii pe blogul tau. In urma cu ceva timp, doi colegi care au creat un ziar on-line, m-au invitat sa scriu la sectiunea sport. Vreau sa-ti lansez si tie o invitatie, sa te alaturi siteului si sa promovam ciclismul si mersul pe bicicleta in general. Astept un raspuns de la tine la andreyy_geo@yahoo.com Pe curand.