vineri, 8 februarie 2008

Quinziato castiga pe continentul african

Italianul Manuel Quinziato (Liquigas) isi revendica Intaka Tech World's View Challenge, cursa a carei inaugurare a avut loc anul acesta intre 2-7 februarie, in Africa de Sud. Este primul eveniment de acest fel de pe continentul african inclus pe lista UCI 1.1.

Pietermaritzburg (capitala provinciei KwaZulu Natal, ce gazduieste competitia) impreuna cu zona deluros-muntoasa Midlands, aflata foarte aproape de coasta Oceanului Atlantic, par a fi o zona perfecta pentru desfasurarea aceste curse, care avand loc intr-o perioada cand in emisfera nordica este inca iarna, poate fi folosita de ciclisti drept incalzire in vederea curselor, care in Europa incep, in general, in luna martie.

Intaka Tech World's View Challenge a aliniat la start 4 echipe UCI ProTour si alte 7 echipe internationale, ce s-au intrecut pe parcursul a 5 etape, inrerupte de o zi de pauza intre ziua a treia si a patra. Etapele au ca punct de plecare si sosire acelasi loc – parcul Alexandra, dar in fiecare zi distanta, terenul si traseele au fost diferite, structurate in felul urmator:

Etapa I ( sambata 2 feb.) : Richmond - Camperdown, 111,6 km
Etapa II (duminica 3 feb.) Thornville - Polyshorts - Circuit, 127,4 km
Etapa III (luni 4 feb.) New Hanover - Wartburg, 108 km
Etapa IV (miercuri 6 feb.) Camperdown - Thornville - Richmond - Camperdown, 133,5 km
Etapa V (joi 7 feb.) Edendale - Taylors Holt - Cedara, 108 km

Quinziato, rutierul de 28 de ani al echipei italiene Liquigas si-a adjudecat si a dominat in mare parte competitia, castigand prima etapa in defavoarea lui Andriy Grivko de la Milram, precum si ultima desfasurata pe o distanta de 108 Km, cuprinzand si catararea de la Edendale.

Il mai putem remarca pe tanarul Robbie Hunter, apartinad echipei britanice Barloworld castigand doua etape consecutive, cea de-a treia ( circuit Thornville - Polyshorts , 127,4 km) si respectiv a patra in lungime de 108 Km, pe traseul New Hanover – Wartburg.