miercuri, 27 februarie 2008

Sa vorbim si despre ciclismul feminin ...

Despre ciclismul feminin, ce-i drept se vorbeste mai putin! Cu toate acestea evenimente au loc de-a lungul anului, unul dintre acestea fiind cursa de trei etape Geelong Women's Tour - 2.2, care se desfasoara pe o perioada de doua zile (anul acesta 21-22 februarie), urmata de Geelong World Cup, pe 24 februarie, ambele avand loc in statul Victoria, Australia, in si in jurul orasului Geelong.


Incalzirea in Geelong Women's Tour s-a facut in scurtul contratimp (8 km) desfasurat in Portarlington, pe o vreme racoroasa si cu o briza usoara. Prima s-a clasat medaliata cu bronz la mondialele de contratimp Christiane Soeder (Cervelo-Lifeforce) repetand performanta din prologul de acum doi ani al cursei luata in discutie. Distanta a fost parcursa in 11’28”, rezultand o viteza medie de 41.858 km/h.

Urmatoarele doua etape vor fi dominate de rutierele de la High Road. Circuitul de 75.9 km care s-a tinut tot in Portarlington, in aceasi zi (21 februarie) ca si contratimpul a fost unul dedicate sprinterilor, dintre care s-a remarcat Oenone Wood (Team High Road) care s-a impus in fata coechipierei sale Ina Teutenberg. Cele doua rutiere vor fi protagoniste si in a treia etapa circuit (Lara – Lara, 115 km), de data aceasta ordinea la sosire inversandu-se.

In clasamentul general final le regasim pe Christiane Soeder, castigatoarea contratimpului, pe nemtoaica Ina Teutenberg la o distanta de 10 secunde pe locul doi, iar pe ultimul loc al podiumului pe suedeza Susanne Ljungskog (Menikini Selle Italia).


Cele 8 ture a cate 14,9 Km ce au constituit traseul a celei de-a sasea editii a Geelong World Cup au fost animate de o evadare a 12 rutiere, care insa vor fi ajunse de Katheryn Curi Mattis (Webcor) si Emma Rickards (Cervelo-Lifeforce) atingand o distanta maxima fata de restul ciclistelor de 7 minute, in tutul al saselea. Cele dou au si ocupat primele locuri in final, urmate la 1’08” de Ina Teutenberg (High Road).

Adiacent cursei s-a desfasurat si o cursa pentru amatori, de 80 de Km (Geelong World Cup Challenge) si un tur de circuit lejer, pentru toti doritorii (Geelong Advertiser Family Fun Ride). O frumosa initiative de a promova mersul pe bicicleta!