duminică, 24 februarie 2008

Trofeo Laigueglia - furia si orgoliul unui campion ranit


Cateodata experinta face totul; pozitionarea la locul potrivit, fortarea la momentul oportun si victoria este a ta. Cate ceva stie Luca Paolini, rutierul de 31 de ani ai echipei italiene Acqua e Sapone, care ieri (sambata 23 februarie) a iesit invingator in cursa de categoria 1.1. ce se desfasoara din 1962 in Liguria, Italia.


O cursa putin diferita de ceea ce am vazut pana acum in Trofeo Laigueglia, monopolizata de o evadare a francezului Yoann Le Boulanger la km 49, acompaniat rapid de lituanianul Dainius Kairelis, ajungand la un avantaj fata de pluton de 9’35”. Vantul din fata insa a epuizat fortele celor doi, ajunsi din spate de rutierii de la Liquigas si Lampre, echipele favoritilor (Pozzato si Ballan).

Finalul a fost animat de un sprint masiv de aproximativ 40 de rutieri, italianul Luca Paolini invingand in una din putinele curse la care va participa echipa sa (Acqua e Sapone neparticipand la cele mai importanete curse ce se desfasoara pe teritoriul Italiei - Tirreno-Adriatico, SanRemo si Giro). Compatriotul sau Daniele Pietropolli reuseste sa ocupe locul secund, iar argentinianul Maximiliano Richeze locul trei. Dublul campion Filippo Pozzato a ocupat doar un loc 7, in timp ce invingatorii din editiile anterioare , Mikhail Ignatiev si Alessandro Ballan nu au contat in sprintul final.