marți, 19 februarie 2008

Turul Langkawi a ajuns la final

Competitia a continuat cu aceasi dorinta de a castiga. Urmarind si ultimele etape, vom ajunge sa aflam si castigatorul.

Batalia sprinterilor a continuat si in etapa a cincea desfasurata intre Johor Bahru si Bandar Penawar, pe o distanta de 139.90 km. Dupa ce a inceput sezonul bine, castigand etapa a cincea in Turul Qatarului, nume cu istorie in acest tur, dupa ce anul trecut a castigat 5(cinci) etape, Alberto Loddo castiga cea dea cincea etapa anul acesta. Sprinterul italian a avut sprijinul de echipa sa, Tinkoff Credit Systems al carei tel era castigarea turului, cu sus numitul ca lider de echipa, sustinut de coechipierii Pavel Brutt care a castigat o etapa anul trecut, Nikolay Trusov si Walter Pedraza, coechipier si in fosta sa echipa, Serramenti PVC Diquigiovanni-Selle Italia.
Rutierul italian a fost secondat de Mauro Richeze, argentinianul de la CSF Group/Navigare, iar sprinterul suedez Aurelien Clerc (Bouygues Telecom) clasat fiind pe locul trei, reuseste sa-i “fure” tricoul verde lui Anuar Manan (clasat pe 6), devansandu-l cu 7 puncte la general dupa aceasta etapa.

Cand s-a anuntat scoaterea din tur a catararii Genting Highlands, parea ca José Serpa (Serramenti PVC Diquigiovanni/Androni Giocattoli), columbianul ce si-a revendicat-o in ultimele doua tururi, nu mai are nici o sansa anul acesta. Insa, dovedindu-se si un mare sprinter a castigat etapa a sasea (Bandar Penawar – Rompin, 182.8 km), in timp ce la general Spick Matthieu conduce, urmat la numai o secunda de Mitchell Docker (Drapac Porsche).

Finalul etapei a saptea a fost unul controversat datorita unei cazaturi provocate aproape de linia de sosire de argentinianul Mauro Richeze (CSF Group Navigare) in care au fost implicati Alberto Loddo (Tinkoff Credit Systems), Danilo Hondo (Serramenti PVC) si Nolan Hoffman (South Africa National Team). Etapa de 126.6 km , dintre Kuala Rompin si Kuantan s-a incheiat cu victoria belarusului Alexandre Usov (AG2R La Mondiale) si penalizarea lui Abel Richeze.

Schimbandu-si tactica de abordare a turului echipa Serramenti, prin moldoveanul Ruslan Ivanov reuseste sa ia primul loc in clasamentul general, in timp ce penultima etapa (Temerloh - Fraser's Hill, 127 km) este castigate de Filippo Savini (CSF Group-Navigare) dupa 3h12'32".

„Meniul” ultimei etape a cuprins 12 circuite de 6,7 Km, insumand 80.4 Km si castigata de acelasi Mauro Abel Richeze care cauza suita de cazaturi de la finalul etapei a saptea.

Concluzionand, Turul Langkawi a marcat un moment important in cariera moldoveanului Ruslan Ivanov, care desi a pierdut contactul cu lumea ciclismului profesionist pentru 2 ani (2005-2007), cu toate ca adunase de-a lungul timpuilui nu mai putin de 16 victorii pentru echipa sa Brescialat la care activa din 1998. Rutierul in varsta de 34 de ani castiga turul, in timp ce dupa castigarea etapei regina, italianul Filippo Savini (CSF Group Navigare) pleaca cu tricoul de cel mai bun catarator, Aurélien Clerc (Bouygues Telecom) a luat clasamentul pe puncte, iar japonezul Shinichi Fukushima (Meitan Hompo - GDR), este declarat cel mai bun ciclist asiatic.

1 comments:

Anonim spunea...

Gasiti aici un anunt care va poate interesa. http://www.andreichiliman.blogspot.com/