miercuri, 13 februarie 2008

Turul Langkawi continua

Si iata ca s-au incheiat inca trei etape ale Turul Langkawi ce a inceput sambata 9 februarie, cu insa, acelasi Matthieu Sprick (Bouygues Telecom) – castigator al primei etape, pe primul loc in clasamentul general.

Cu toate ca la kilometrul 85 al etapei a doua campionul Japoniei Yukiya Arashiro si Yoshimasa Hirose (Skil Shimano) au evadat, luand un avans fata de pluton la 4 minute, ei au fost prinsi din urma cu 2 Km inainte de linia de sosire de Jeremy Hunt ajutat de coechipierii sai de la Credit Agricole, dar si de echipa Tinkoff. Dupa 3h34’36” rutierul britanic Jeremy Hunt trece linia de finish a celei de-a doua etape a turului, dintre Butterworth si Sitiawan -159.7 Km, urmat de italianul Matteo Priamo (CSF Group-Navigare) si Gustava Cesar (Karpin Galicia).

Etapa a treia cea desfasurata intre Sitiawan si Banting (209.4 Km) a fost una a asiaticilor, Lee Won Jae (Seoul Cycling), Anuar Manan (Letua), Yan Dong Xing (Trek Marco Polo), Koji Fukushima (Meitan Hompo), M.Fauzan Ahmad Lutfi (Malaysia) care evadand la km 78 au si ocupat primele locuri in ordinea enumerarii. Anuar Manan, care a condus in mare parte acest mic grup de evadati a adunat toate punctele sprinturilor intermediare, imbracand pentru prima oara pentru tara gazda, tricoul verde al celui mai bun sprinter. Insa castigatorul acestei etape este nord-coreanul Lee Won Jae cu o medie orara de 44,54 km/h.

Etapa a patra a turului mai sus mentionat, cea de astazi (12 februarie) desfasurata intre Port Dickson si Batu Pahat (175.5 Km) i-a revenit ciclistului german Danilo Hondo (Serramenti PVC), prezent in competitii dupa o lipsa de doi ani datorita unei afaceri de dopaj ramasa neclara. Hondo (Serramenti PVC) care anterior a rulat pentru echipele T-Mobile si Tinkoff Credit Systems isi poate sarbatorii a 70-a victorie din cariera odata cu cea de-a 11 aniversare ca ciclist profesionist.