sâmbătă, 23 februarie 2008

Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol si-a ales castigatorul

Organizata in regiunea insorita de coasta din partea de sud a Spaniei, in regiunea cu acelasi nume, Turul Andaluziei sau „Ruta Soarelui” s-a tinut anul acesta intre 17 si 21 februarie, cuprinzand 5 (cinci) etape.

Dintre cele 14 echipe, a cate 7 ciclisti fiecare aliniate la start, in prima etapa de 123,4 km, cu traseul Benahavis – Alora s-a remarcat Andalucia-Cajasur prin castigatorul sau din aceasta mansa, Jose Antonio Lopez, originar din Malaga.

Facand parte din grupul celor 18 evadati la kilometrul 13 al etapei a doua, campionul ProTour al anului trecut, Cadel Evans, australianul de la Silence - Lotto castiga mansa de 176,2 Km, distanta, dintre Torrox Costa (provincia Malaga) si catararea din La Zubia (provincia Granada) trecand linia de sosire cu 0,04” fata de Mikel Astarloza Chaurreau (Euskaltel – Euskadi) si 0,09” fata de Juan Manuel Garate (Quickstep).

Etapa a treia cu un traseu mai valurit, intre Otura si Jaen, a scindat plutonul, in batalia finala ramanand in jur de 20 de rutieri. Alessandro Petacchi (Milram) a reusit sa-i invinga pe doi compatrioti ai sai, Giovanni Visconti (Quick Step) campionul national si mai tanarul Riccardo Ricco (Saunier Duval-Scott), in timp ce in clamentul general pe primul loc urca Pablo Lastras Garcia (Caisse d'Epargne) in defavoarea francezului Clement Lhotellerie (Skil-Shimano).



Alessandro Petacchi si-a delectat fanii cu o alta victorie in sprintul final al etapei a treia a celei de-a 54-a editie a Turului Andaluziei desfasurata intre La Guardia de Jaen si Ecija pe o distanta de 173,5 km. Castigator al GP Etruschi din Toscana, capitanul echipei Milram nu se opreste aici si castiga si ultima etapa (Antequera - Córdoba, 155,2km) dupa 03h49'20".

Turul nu se putea termina mai bine pentru castigatorul acestuia Pablo Lastras, urmat in clamentul general final de Clement Lhotellerie (Skil-Shimano) la 48" si Cadel Evans (Silence-Lotto) la 01'32” si pentru italianul Alessandro Petacchi victorios in trei etape consecutive.