miercuri, 19 martie 2008

Cipollini va rula penru Tinkoff?

Intoarcerea surprinzatoare a lui Mario Cipollini in lumea ciclismului profesionist ia o noua turnura odata cu anularea contractul cu echipa americana de divizie Continentala Rock Racing, renuntand astfel si la ambitia de a conduce aceasta echipa in circuitul european.

Manifestandu-si dorinta de a participa la Milano – San Remo , aceasta fiind ultima cursa importanta la care italianul a participat ca rutier profesionist, in primavara lui 2005, iar anul acesta avand loc chiar in ziua in care isi sarbatoreste cea de-a 41-a aniversare (sambata, 22 martie), „Super Mario” nu are timp de pierdut, confruntandu-se cu o situatie similara admiterii in Turul Californiei in februarie unde a reusit sa se claseze pe locul trei in etapa secunda (castigata de Tom Boonen).

Se speculeaza ca rutierul cu 189 de curse castigate in palmares, campion mondial in 2002 (an in care a castigat si Milano- San Remo), recordmen-ul victoriilor de etapa din Turul Italiei- 42 ar putea semna cu Tinkoff pentru a putea lua startul sambata in La Classicissima, Oleg Tinkov, patronul echipei rusesti declarand "Ne-ar placea sa il avem alaturi de noi”. Speram ca personalitatea sa efervercenta va anima cursa de pe 22 martie.