vineri, 28 martie 2008

Debutul clasicelor flamande

“Dwaars door Vlaanderen” (Traversand Flandra), asa cum ii spune si numele ne-a purtat 200 de kilometrii prin centrul Flandrei, numarand 12 catarari cu piatra cubica pe traseu.


Primul atac al zilei a fost cel initiat de castigatorul din Grand Prix d'Ouverture La Marseillaise, Herve Duclos-Lassalle, insa evadarea va fi inghitita rapid, ritmul in pluton fiind unul sustinut (o medie de 51.5 km/h in primii 20 de kilometrii). Evadarea care va conta insa pentru victoria finala va fi cea a trioului Sylvain Chavanel (Cofidis - Le Credit par Telephone), Allan Johansen ( CSC) si Martin Elmiger (AG2R La Mondiale) initiata cu 30 de kilometrii inainte de finalul de la Waregem.

Cu noua kilometrii inainte de final, Chavanel, care s-a remarcat anul acesta prin victorii de etapa in Paris-Nice si Turul Mediteranean va ataca din nou si va trece de unul singur linia de sosire fiind urmat la 28 de secunde de alti zece rutieri condusi de Steven de Jongh (Quick Step) si Nico Eeckhout (TopsportVlaanderen). Castigatorul de anul trecut al cursei, Tom Boonen, a sosit pe locul 37 in plutonul principal, cu o intarziere de 44 de secunde fata de invingator.