luni, 3 martie 2008

Karapoti Classic

In fiecare an in prima duminica a lunii martie are loc Karapoti Classic, cea mai lunga cursa de mountain-bike a Noii Zeelande, autodeclarata la infiintarea sa in 1986, Campionatul National de off-road.

Anul acesta, pe 1 martie cursa a fost castigate de Stuart Houltham (Palmerston North) care va reusi sa treaca linia de sosire dupa 2h18’59”. Traseul, neschimbat de la an la an incepe cu 8 km in Parcul Karapoti, la nord de micutul oras Upper Hutt , situat la 30 km nord-est de Wellington si se incheie dupa un circuit de 30 k prin padurile de pin. Urmandu-i inca de la prima catarare pe favoritii Tim Bennett and Nick Both, reuseste sa-i depaseasca chiar pe al doilea punct de catarare. In clasamentul final va fi secundat de Wayne Hiscock (Porirua), in timp ce locul trei a fost luat de Gavin Mccarthy (Wellington).

In ceea ce priveste competitia feminina, castigatoarea s-a dovedit a fi Fiona McDermid, care pare a fi facut cea mai buna cursa a carierei sale, lasand-o pe Brenda Clapp (Nelson) la o distanta de 15’47”.Ultimul loc pe podium a fost revendicat de Sandra Vincent (Nelson).