sâmbătă, 22 martie 2008

Un cadou pentru Cancellara - Tirreno-Adriatico

Cursa care se va discuta astazi (22 martie) – Milano- San Remo, o cursa a primaverii a fost „pregatita” de proaspat incheiata Tirreno- Adriatico, folosita de unii ciclisti ca incalzire pentru „La Classicisssima”.

Odata cu etapa a patra (Porto Recanati - Civitanova Marche, 166 km) vom poposi pe coasta adriatica. Ajutat de echipa, Milram Alessandro Petacchi, isi ia revansa fata de Oscar Freire (Rabobank), care l-a invins in sprintul final al primei etape. Pe pozitia a treia a sosit rutierul de la Liquigas, italianul Filippo Pozzato. Niklas Axelsson (Serramenti PVC) pe care l-am lasat in etapa anterioara in „maglia azzurra” isi pastreaza si dupa aceasta etapa pozitia de lider in clasamentul general indvidual.

In etapa a cincea, pentru a treia oara consecutiv, organizatorii au decis sa includa un contratimp individual (Macerata – Recanati, 26 Km), castigat, cum era de asteptat de campionul mondial la contratimp, Fabian Cancellara (CSC), elvetianul parcurgand traseul in 33'41" si preluam astfel tricoul de lider al cursei. Va fi urmat la general Enrico Gasparotto (Barloworld) care va termina contratimpul la un minut fata de Cancellara.

In penultima etapa (Civitanova Marche - Castelfidardo, 196 km) se va evidentia din nou spaniolul Oscar Freire (Rabobank) castigator si al etapei ce a deschis cursa. Urmatorii care au trecut linia de finish a acestei etapa au fost italienii Filippo Pozzato (Liquigas) si Danilo Di Luca (LPR Brakes), cei din urma desi ajutati de echipele lor nu vor putea face fata finalului in catarare de pe Castelfidardo. Cancellara se dovedeste de neatins ramanad in frunte la general si pastrand cele 16 secunde avans fata de Enrico Gasparotto si 40 fata de Thomas Lovkvist (High Road).

Ultima etapa desfasurata in jurul localitatii San Benedetto del Tronto pe distanta de 176 km a revenit italianului Francesco Chicchi (Liquigas), urmat de compatriotul sau, Danilo Napolitano (Lampre) si englezul Mark Cavendish (High Road). Ploaia ce a cazut spre sfarsitul cursei ce a pus probleme in pluton unde vor avea loc cazaturi ce vor decima plutonul care la incheierea cursei va numara 148 de rutiei.

La finalul cursei ce s-a intans pe durata unei saptamani, Fabian Cancellara care numara acum 41 de victorii in cariera, a avut ocazia unei duble sarbatoriri: a victoriei din Tirenno Adriatico si aniversarea celor 27 de ani impliniti in ziua incheierii cursei (18 martie). Pe locul secund il gasim pe acelasi Enrico Gasparotto la 16 secunde, iar pe locul trei pe si Thomas Lovkvist la o distanta de 40 de secunde de invingator, acesta din urma imbracand si tricoul alb de cel mai bun tanar rutiei, in timp ce Oscar Freire va imbraca „maglia ciclamino”al conducatorului pe puncte.