joi, 6 martie 2008

Un tur castigat de Kristin Armstrong

In indepartata Noua Zeelanda a avut loc intre 27 februarie si 2 martie Turul feminin al Noii Zeelande, o cursa ce a cuprins sase etape, al caror traseu a aratat in felul urmator:

Etapa 1 (27 feb.) - Avalon - Lower Hutt, 35 km
Etapa 2 (28 feb.) - Martinborough - Masterton, 94 km
Etapa 3 (29 feb.) - circuit Masterton - Admiral Hill, 125 km
Etapa 4 (1 mar.) - Miramar - Wellington , 124 km
Etapa 5 (2 mar.) - Seatoun Wharf - Wellington, 7 km
Etapa 6 ( 2 mar.) - contra-timp (Wellington), 40 km

Debutul s-a facut cu un circuit de 35 de kilometrii in jurul Parcului Fraser din Lower Hutt, localitate situata in regiunea Welington. Etapa a fost decisa la sprint, olandeza Suzanne de Goede (Equipe Nurnberger) reusind sa o intreaca pe campioana Australiei Oenone Wood (High Road Women).
Dar australianca si-a luat revansa in etapa a doua pe care o castiga dupa 2h54’30”, preluand si primul loc la general.

Dar tricoul de lider nu va ramane mult pe umerii ei. Etapa regina a turului, cea de-a treia, cea mai lunga (125 km), cu trei catarari presarate pe traseu si un final tot in catarare - Admiral cu o lungimea de 12 kilometrii aduce pe primul loc pe Kristin Armstrong (Cervelo Lifeforce Pro Cycling). Ea va urca pe primul loc la general, punand un avans fata de Oenone Wood de 21 secunde.

Urmatoarele doua etape se vor juca tot intre cele doua rutiere. Oenone Wood va castiga sprintul din finalul etapei dintre Miramar si Wellington (traseu ce a cuprins trei sprinturi si trei catarari), in timp ce americanca Kristin Armstrong va parcurge cei 7 km ai contratimpului din penultima etapa in 9’39”, rezultand o viteza medie de 43,523 km/h.

Ultima etapa desfasurata in aceeasi zi de 2 martie, un circuit de 40 km pe strazile capitalei Noii Zeelande a fost castigata de Ina-Yoko Teutenberg (High Road) care a invins-o in sprintul final pe castigatoarei primei etape Suzanne de Goede.

Privind turul in ansablu putem concluziona ca a fost o cursa dominata de echipele Cervelo-Lifeforce care a castigat doua etape si primul loc pe podiumul final prin Kristin Armstrong si High Road, care a castigat trei etape (2-Wood si una - Teutenberg ).