sâmbătă, 19 aprilie 2008

Cupa Municipiului Piatra Neamt la Ciclocross

La Piatra Neamt, ieri (18 aprilie) a avut loc Cupa Municipiului Piatra Neamt la Ciclocross - editia a sasea. Competitia a facut parte din proiectul bilateral romano-francez, de interes cultural-educativ-sportiv, „Obiectiv Romania” organizat de Primaria Piatra Neamt in parteneriat cu Asociatia de Prietenie Piatra Neamt-Roanne, Inspectoratul Solar al Judetului Neamt, Camera de Comert si Industrie Neamt, Directia pentru Sport a Judetului Neamt, Casa Corpului Didactic Neams si nu in ultimul rand Club Sportiv Veloclub Piatra Neamt.

Concursul a avut loc pe Dealul Carloman, situat in partea de nord-vest a orasului adunand participanti din Franta (30 de ciclisti din localiatea Roanne – oras infratit cu Piatra Neamt), Ucraina si bineinteles din toate colturile Romaniei (Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Bacau, si nu in ultimul rand Piatra Nemt). Traseul a fost unul de dificultate mica, compus fiind din doua, patru si opt ture in functie de categoria de varsta:juniori mici(12-16 ani),juniori mari(17-18 ani) si seniori (peste 18 ani) la masculin, in timp ce fetele au alergat doua ture (junioarele) si patru ture (senioarele).
Foto 1: vedere de pe dealul Carloman (617 m). In stanga plan apropiat Dealul Cozla (679 m), stanga plan departat Culmea Pietricica (590 m), dreapta Dealul Cernegura (852 m).

... ne adunam ... cu mic cu mare



...si prichindeii se aventureaza primii pe traseu ... iar unul trebuie sa si castige

... urmeaza niste prichinei mai marisori



... seniorii nu se lasa nici ei asteptati. Foto stanga locul intai, foto centru locul doi si trei, foto dreapta decanul de varsta al cursei


bicicletele se odihnesc ...



si concurentii se premiaza!

5 comments:

Anonim spunea...

Concursul se cheama "Cupa Municipiului Piatra Neamt la Ciclocross" din fotografiile postate in articol nu se observa nici o bicicleta de ciclocross ci toate sunt MTB. Atunci mai bine schimbati numele concursului in Crosscountry sau XC. Sa faci un concurs pentru o anumita categorie de ciclisti si sa lasi sa participe cu totul alte categori de ciclisti e ca si cun ai organiza un concurs de formula 1 si ai lasa sa participe si concutenti cu masini de rally. Concluzia care se poate trage este ca ori organizatori nu stiu ce este Ciclocross-ul sau stiu dar nu tin cont de aceasta regula adica bicicletele sa fie de ciclocross pentru a avea participanti. Sunt foarte curios ce s-ar fi intamplat daca venea un concurent cu echipament de ciclocross si vazand ca restul sunt echipati de cu totul alte categori de ciclism si facea o contestatie in acest sens daca se anula concursul sau daca se lua vreo masura.

Anonim spunea...

Aici este un exemplu de concurs de ciclocross autentic. Diferentele intre cele doua organizari sunt evidente.

http://www.dirtbike.ro/foto/xc/105-ciclocross-2007/

Apollo spunea...

La acest concurs am fost doar participanti ...fara putere de decizie in ceea ce priveste titulatura concursului. Despre acest eveniment am aflat de pe forumurile de specialite, unde se specifica clar ca este un concurs xc. In consecinta, am venit pregatiti cu mtb-uri. In presa insa, si pe site-ul primariei municipiului el apare cu aceasta denumire, pe care am preluat-o si in acest mic articol "Cupa Municipiului Piatra Neamt la Ciclocross". Cu toate acestea, cautand un pic in analele internetului :D am descoperit ca acest concurs apare in trecut cu titlul de "Cupa Veloclub la mountain bike cros country". In consecinta, se poate ca vina pentru aceasta titulatura sa nu fie a organizatorilor, care poate nu s-au implicat in promovarea in presa a acestui eveniment ...sau poate tocmai aceasta neimplicare a dus la confuzie si atunci si organizatorii poarta o parte din vina:-? ...oricum ar fi, evenimentul a fost unul de bun augur, cu numerosi participanti din randul celor mici ...speram si in viitor la si mai multe evenimente de acest fel ...si poate si altele, prin care sa se arate importanta acestui mijloc de transport, recreeere, izvor de sanatate si buna dispozitie ...bicicleta. Cateva biciclete pot face un oras/sat/tara mai curat, nepoluat si o populatie mai sanatoasa! Spor la pedalat!

Anonim spunea...

Va rog mult sa'mi spuneti cum il cheama pe seniorul care a luat locul 1? e din ucraina... va rog! am nevoie de informatia asta...contactati'ma... ID meu e geo_ruxy ! multumesc anticipat..

Anonim spunea...

Am aflat singura cum se numeste :D ms oricum..