sâmbătă, 26 aprilie 2008

La mare pe biciclete

Mai e putin si vine 1 mai, urmat de week-end-ul 3-4 mai, cand Asociatia "Bate Saua Sa Priceapa Iapa" si Lucian Mandruta ne invita la Marsul Velorutionarilor (Bucuresti - Slobozia - Constanta). Marsul pe biciclete este organizat in cadrul proiectului "Velorutia. O Revolutie pe doua roti", in parteneriat cu "Tu si Umbrela Verde - Mereu Aproape" - un proiect initiat de URBB, sponsor alaturi de Carlsrom Beverage, care vor furniza tricouri, sepci, bandane si pelerine de ploaie, bauturi racoritoare.

Initiativa, venita in sprijinul educarii romanilor in legatura cu tot ceea ce inseamna deplasarea pe biciclete, al promovarii avantajelor pe care bicicleta, ca o alternativa ecologica, relaxanta de transport le ofera, nu poate fi decat una de bun augur.

"Marsul Velorutionarilor isi mai propune sa transmita un mesaj de salut catre ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu privire la initiativa lui de a demara "Proiectul de Hotarare a Guvernului" privind organizarea retelei nationale de trasee cicloturistice pentru biciclete (acest proiect asteapta de aproape 10 ani in sertarele ministerelor, un aviz favorabil) si transmiterea unui mesaj de avertizare catre toti soferii: "Excesul de carburanti dauneaza grav sanatatii voastre!". De asemenea, vrem sa tragem un semnal de alarma catre toti factorii de decizie care incurajeaza productia si importul de autoturisme, in conditiile in care nu se acorda suficienta atentie realizarii unei infrastructuri adecvate, capabila sa gestioneze numarul imens de autovehicule acceptate in trafic, dar si adaptabila unui transport intermodal (pieton + biciclist + transport in comun + masina personala) si nu in ultimul rand, vrem sa incurajam personalitatile in vederea implicarii lor in programe sociale, benefice mediului inconjurator si, implicit, omului", a adaugat George Culda, presedintele asociatiei „Bate Saua”.

1 comments:

Anonim spunea...

Proiectul de retea nationala de trasee cicloturistice sta de multi ani la sertarul ministerului care se ocupa de turism ( acum este MIMMCTPL) si nu a avut vreodata de a face cu ministerul mediului, care nu are cum sa initieze un asemenea proiect, pentru ca ar intra pe felia altui minister. Dar ar putea trage de maneca in mod colegial pe cei de la MIMMCTPL sa dea o data drumul proiectului, ca iar l-au blocat dupa ce in martie 2008 parea sa demareze... acum l-au convertit din proiect de HG in proiect de lege, adica vor sa il trimita in Parlament, unde mai poate dospi ani de zile... Grrr...