joi, 10 aprilie 2008

Primul spaniol invingator in Gent-Wevelgem

Organizata in miercurea dintre Turul Flandrei si Paris - Roubaix clasica sprinterilor, cum este denumita Gent-Wevelgem, ne-a declectat cu un sprint final de senzatie. Oscar Freire, rutierul de la Rabobank, plasat pe ultimul loc pe podium anul trecut, si-a luat revansa anul acesta, devenind primul spaniol din istoria invingatorilor acestei curse. Cursa ce ne-a obisnuit cu vant si ploaie, ne-a rezervat anul acesta o vreme placuta.
Cu toate ca au fost initiate numeroase evadari si rasturnari de situatie pe parcursul celor 209 kilometri dintre Deinze si Wevelgem finalul se va juca intr-un print masiv. Evadarea zilei a fost cea a italianului Ermanno Capelli (Saunier Duval), care va sta in fruntea cursei 150 de kilometrii, adunad la 85 de kilometrii de finish peste 10 minute distanta de pluton. La a doua ascensiune de pe Kemmelberg, cu 39 km inainte de final invingatorul din
Het Volk, Philippe Gilbert (Francaise des Jeux), va lua intiativa, urmat fiind de Filippo Pozzato (Liquigas), Kurt Asle Arvesen (CSC) si ulterior Stuart O’Grady (CSC) si Manuel Quinziato (Liquigas). Capelli va fi ajuns, insa si ultimii spravietuitori ai evadari, O’Grady si Quinziato vor fi prinsi de pluton la umbra bannerului ce anunţa ultimii doi kilometri. Excelent lansat de coechipierul sau Flecha, Freire va trece primul linia de sosire, linia de sosire urmat fiind de Aurelien Clerc (Bouygues Telecom), Wouter Weylandt (Quick Step) si veteranul german Erik Zabel. "Am avut picioare puternice, dar a fost o cursa greu de controlat. Sunt fericit ca sunt primul spaniol care are o asemenea victorie in palmares" declara Oscar Freire dupa cursa.