miercuri, 9 aprilie 2008

Ronde van Vlaanderen (Turul Flandrei)

Ronde van Vlaanderen (Turul Flandrei) a ajuns anul acesta la cea de-a 92-a editie. Si cine a fost castigatorul? Nimeni altul decat campionul Belgiei, Stijn Devolder, cel care in februarie castiga Turul Algarve.


Turul a fost punctat de numeroase atacuri in care au fost implicate nume importante: Hoste (care va avea o problema tehnica pe Steenbergdries la kilometrul 200), Fabian Cancellara (CSC), Thor Hushovd (Credit Agricole), Sebastian Langeveld (Rabobank), coechipierul lui Devolder, Tom Boonen triplu campion mondial Oscar Freire si nu in ultimul rand castigatorul de anul trecut Alessandro Ballan (Lampre), ale carui sanse la victorie au fost compromise de o cazatura la kilometrul 85. Evadarea care va aduce victoria va fi insa cea initiata de Devolder la poalele catararii Eikenmolen (25 km inainte de final), unde vor fi ajunsi primii evadati ai zilei, plecati la km 111 al cursei. Flecha (Rabobank) va initia o urmarire a belgianului, insa si el va fi ajuns din urma de Nick Nuyens (Cofidis), cel care s-a plasat pe locul doi si in Omloop Het Volk.

Cursa feminina ajunga la editia a cinci-a a fost castigata de fosta campioana mondiala Judith Arndt (High Road). Nemtoaica i-a lasat americancei Kristin Armstrong (Cervelo Lifeforce Pro Cycling ) locul doi, in timp ce pe trei va sosi castigatoarea din Omloop Het Wolk, Kristen Wild (AA Drink Cycling).