luni, 5 mai 2008

Astana in Turul Italiei 2008

Cu o saptamana inainte de inceperea Turului Italiei (Giro d’Italia), care va avea loc intre 10 mai – 1 iunie, echipa profesionista de ciclism Astana a primit invitatia oficiala de a participa la acest prim mare tur al anului 2008 din partea RCS Sports, alaturandu-se celor 21 de echipe deja anuntate in februarie si inlocuind echipa NGC Medical-OTC Industria Porte.

In urma testelor positive la controalele antidoping efectuate in Turul Frantei de anul trecut, echipa a fost retrasa din competitie si in ciuda schimbarilor ce au fost facute pe parcursul sezonului in cadrul echipei si a structurii de conducere, Astana a fost exclusa din toate competitiile organizate de ASO.

Invitatia vine dupa un sezon bun al echipei cazace. Alberto Contador a revendicat Vuelta a Castilla y Leon (Turul Castilla si Leon) si Pais-Vasco (Turul Tarii Bascilor), fiind clasat pe locul trei in clasamentul general. Levi Leipheimer a castigat Turul Californiei si s-a clasat pe locul trei in recent incheiatul Tur al Georgiei, in timp ce Andreas Kloden isi face debutul in Turul Italiei, dupa victoria din Turul Romandiei.

Directorul sportiv de la Astana, Johan Bruyneel a acceptat invitatia "As dori sa multumesc RCS pentru revenirea asupra deciziei privind invitarea echipei noastre in competitie. RCS a recunoscut ca a fost o greseala pentru ciclism neinvitand una dintre cele mai puternice echipe din lume in Turul Italiei”.

Dupa primirea invitatiei, a fost anuntata si echipa ce va lua startul la Palermo:
Assan Bazayev
Antonio Colom
Alberto Contador
Vladimir Gusev,
Maxim Iglinskiy
Andreas Klöden
Levi Leipheimer
Andrey Mizurov
Dmitriy Muravyev
Sean Yates si Alexandr Shefer lideri de echipa.

Alberto Contador a fost deasemenea bucuros la aflarea vestii, insa si putin nesigur de forma sa "Este o bucurie pentru toti, dar pentru mine este si o provocare. Cum nu am fost invitati mai devreme, au intervenit schimbari in programul meu de antrenament. Imi place sa punctez fiecare cursa la care particip, insa acum sunt putin nesigur de forma in care ma aflu”.