joi, 8 mai 2008

Ljungskog invingatoare a Turului Berne, Arndt lidera a Cupei Mondiale

Susanne Ljungskog a castigat a sasea cursa feminina desfasurata in cadrul Cupei Mondiale, in timp ce Judith Arndt plata pe locul doi la finalul cursei va prelua conducerea Cupei Mondiale.

Turul Berne (Tour de Berne) a adus anul acesta un traseu mai dificil, care a cuprins patru circuite desfasurate in jurul orasului Lyss, fiecare cu cate 33,95 km, totalizand 135,8 km . Cele mai importante absente din plutonul celor 161 de cicliste apartinand a 28 de echipe, au fost: lidera Cupei Mondiale si invingatoarea din Sageata Valona, Marianne Vos (DSB Bank) si Nicole Cooke (Halfords Bikehut) dubla detinatoare a Cupei Mondiale, ambele tintind gloria Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Cursa s-a bucurat de numeroase atacuri solitare, notabil fiind cel al rutierei Karin Thurig (Cervelo Lifeforce) in al doilea tur de circuit, cand a reusit un avans de 25 de secunde fata de pluton inainte de a fi prinsa in apropiere de cea mai importanta catarare a traseului. Desi nu a reusit un atac decisiv, evadarea sa va determina formarea unui grup de 18 rutiere care se va detasa in fruntea cursei. Din acest grup cu mai putin de 15 km de parcurs pana la finalul cursei suedeza Susanne Ljungskog de la Menikini - Selle Italia s-a desprins surprinzator delectandu-si propriul public cu o victorie solitara. Judith Arndt (High Road) - foto a ajuns la opt secunde fata de Susanne si a preluat si tricoul alb de lidera a Cupei Mondiale. A treia a sosit Mirjam Melchers-Van Poppel (Flexpoint).