joi, 29 mai 2008

Prima victorie pentru Voight in Giro

Etapa a 18-a a inceput si s-a incheiat cu circuite ce vor fi folosite in Campionatele Mondiale. Rutierii se vor sui pe biciclete la Mendrisio, localitate care a mai gazduit startul unei etape in 1989, pacurgand cei 13,4 km ai circuitului ce va fi rulat in Campionatele Mondiale din 2009. Dupa 98 km se va ajunge la Varese, pentru a se parcurge de doua ori circuitul de 17,4 km care va constitui traseul ce va folosit in acest an, in septembrie in cadrul Campionatelor Mondiale.

Astazi a fost randul lui Bettini sa intieze un atac la kilometrul 8 al cursei. Miscarea sa va fi facuta de alti 11 rutieri: Gabriele Bosisio (LPR Brakes), Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale), Felix Rafael Cardenas Ravalo (Barloworld), Joaquin Rodriguez (Caisse d'Epargne), Alan Perez Lezaun (Euskaltel - Euskadi), Simon Spilak (Lampre), Bennati, Bettini, Giovanni Visconti (Quick Step), Mauricio Alberto Ardila Cano (Rabobank), Jens Voigt (Team CSC) si Nikolay Trusov (Tinkoff Credit Systems).

Cei 12 rutieri vor rula intr-un grup compact pana la borna ce indica 36 de kilometri pana la finalul etapei, cand gernamul Voight decide sa atace in stilul caracteristic si va intra singur in cele doua ture de circuit de la Varese. Abia cu 20 de kilometri inainte de linia de sosise, Nocentini, Bosisio, Visconti si Ardila Cano vor pleca in urmarirea lui Voight. Pe Ardila Cano il vor pierde pe parcurs, dar nici ceilalti trei rutieri nu se vor apropia de german, trecand linia de sosire la 1’07” distanta. Este prima victorie intr-un Tur al Italiei pentru rutierul in varsta de 36 de ani si prima pentru echipa sa CSC in turul din acest an. Bennati a castigat sprintul in grupul de urmaritori, la 2 minute de Voigt. Bennati a castigat sprintul in grupul de urmaritori, la 2 minute de Voigt. Alberto Contador a terminat etapa cu o intarzaiere de 7’51” fata de Voight si pastreaza tricoul roz.

Clasament etapa a 18-a

1 Jens Voigt (Ger) Team CSC 3.22.46 (43.5 km/h)
2 Giovanni Visconti (Ita) Quick Step 1.07
3 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale
4 Gabriele Bosisio (Ita) LPR Brakes
5 Daniele Bennati (Ita) Liquigas 2.04
6 Paolo Bettini (Ita) Quick Step
7 Felix Rafael Cardenas Ravalo (Col) Barloworld
8 Alan Perez Lezaun (Spa) Euskaltel - Euskadi
9 Mauricio Alberto Ardila Cano (Col) Rabobank
10 Joaquin Rodriguez (Spa) Caisse d'Epargne 2.06

Clasament general dupa etapa a 18-a

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 75.45.17
2 Riccardo Ricco (Ita) Saunier Duval - Scott 0.41
3 Gilberto Simoni (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli 1.21
4 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre 2.00
5 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 2.05
6 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes 2.18
7 Denis Menchov (Rus) Rabobank 2.47
8 Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare 4.25
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Silence - Lotto 4.26
10 Domenico Pozzovivo (Ita) CSF Group Navigare 5.25

3 comments:

Anonim spunea...

Ma bucur enorm de mult ca am gasit acest blog si sper sa ma puteti ajuta. unde gasesc o adresa de e-mail pe care sa va pot contacta; am nevoie de niste sfaturi. as vrea sa imi cumpar o cursiera si as vrea sa va cer niste sfaturi. merci.

MCG spunea...

O pagina frumoasa în limba română. Felicitări!

Apollo spunea...

Multumim mult de aprecieri! Speram ca blogul sa devina tot mai populat cu articole folositoare despre biciclete /ciclism si comentarii constructive care sa ne ajute la imbunatatirea atat a modului de prezentare, cat si a continutului informativ. Pentru orice sugestie, reclamatie sau sfat va asteptam si la adresa de e-mail: vletsoc@yahoo.com
Bicicleta este un mijloc de recreere si transport necostisitor, nepoluant si sanatos. Nu ezitati sa o folositi cat mai des!