luni, 12 mai 2008

Turul Dobrogei la final

S-a incheiat un frumos Tur al Dobrogei, la capatul caruia, unul dintre principalii favoriti, Adrian George Manu (Dinamo Bucuresti) si-a adjudecat prima treapta a podiumului in clasamentul general final la seniori.

Manu s-a remarcat printr-o singura victorie de etapa, cea de-a treia (Constanta – Tariverde- Cogealac si retur, 86 km) in care a reusit o medie orara de 38,27 km/h. Rutierul de la Dinamo Bucuresti i-a invins pe Marian Frunzeanu (Conpet-Petrolul Ploiesti) – castigatorul etapei a doua si Serghei Tvetcov (CS Olimpic Campulung Moldovenesc), cel care s-a impus in contratimpul organizat in prima de de concurs.
La juniori etapa a fost castigata de purtatorul tricoului de lider - Sipos Zoltan de la Muresul Tg. Mures - Mazicon Bucuresti, care va fi urmat de Voinea Lucian si Moldovan Radu, am bii de la Dinamo Bilal 2000 Bucuresti.

Etapa a patra-a si ultima din Turului Dobrogei 2008, cuprinzand 35 de tururi de circuit pe traseul Sala Sporturilor-Campus Universitar Constanta care a insumat 2 kilometri (o copie in miniatura a celebrei defilari de pe Champs d'Elysee in finalul Turului Frantei), s-a incheiat cu victoria lui Alexandru Ciocan de la Conpet Petrolul Ploiesti, castigator si al primei etape. Ciclistului ploiestean a fost secundat de coechipierul sau Marian Frunzeanu, in timp ce al treilea sosit va fi Ioan Mogos (Torpedo Zarnesti).
Aceasta ultima etapa a fost singura in care Sipos Zoltan de la Muresul Tg. Mures - Mazicon Bucuresti nu a fost invingator, fiind deposit de Radu Moldovan (Dinamo-Bilal 2000 Constana). Pe locul trei s-a clasat Lucian Voinea, de la aceeasi echipa Dinamo-Bilal 2000 Constana.

Asadar, Adrian George Manu, rutierul de la Dinamo Bucuresti, a castigat, Turului Dobrogei la ciclism “Pentru mine este un inceput de sezon excelent si o victorie care-mi ridica moralul in vederea participarii la Turul Romaniei. Tin sa remarc organizarea excelenta si sa multumesc organizatorilor in acest sens. Turul Dobrogei a demonstrat ca pot exista curse puternice si la noi in tara”. Urmatoarele doua pozitii in clasamentul general final la seniori au fost completate de Marian Frunzeanu de la Conpet Petrolul Ploiesti, castigatorul de anul trecut al competitiei si Razvan Juganaru de la Dinamo Bucuresti.
Competitia rezervata juniorulor a fost dominata clar de Zoltan Sipos (Muresul Tg.Mures-Mazicon Bucuresti), care a purtat tricoului alb de la inceput la final, fiind urmat in clasamentul general final de Lucian Voinea (Dinamo-Bilal 2000 Constanta) si Valentin Badoiu (Conpet-Petrolul Ploiesti).

Singurul abandon pare a fi cel al lui Marius Alexandru Ilie, de la CS Ciclism Bilal, care in etapa a doua de concurs, in zona localitatii Amzacea a lovit un caine ajuns pe sosea, a cazut si a fost nevoit sa abandoneze.

Cum aminteam in articolul introductiv primii trei clasati au primit: 1.500 lei- locul I, 1.000 lei- locul II, 500 lei – locul III), iar castigatorii din clasamentele generale au primit Trofeul Fair-Play din partea Corpului de arbitri.
Premierea a avut loc in Sala Sporturilor, fiind facuta de reprezentantul CJC Petrica Munteanu, totodata presedintele Comisiei de Organizare, directorul DSJ Elena Frincu, presedintele Comisiei pentru Cultura, Invatamant si Sport din cadrul CJC, Cristian Zgabercea si directorul de concurs al Turului Dobrogei, Valeriu Andoniu.

Clasament general final

Juniori

1. Sipos Zoltan (Muresul Tg.Mures-Mazicon Bucuresti)
2. Voinea Lucian (Dinamo-Bilal 2000 Constanta)
3, Badoiu Alexandru (Compet Petrolul Ploiesti)

Seniori

1. Manu George Adrian (Dinamo Bucuresti)
2. Frunzeanu Marian (Compet Petrolul Ploiesti)
3. Juganaru Razvan (Dinamo Bucuresti)

1 comments:

Cris spunea...

Asteptam si editia de anul viitor