sâmbătă, 10 mai 2008

Turul Dobrogei 2008 – etapa a doua

S-a incheiat si cea de-a doua si cea mai lunga etapa a Turului Dobrogei, care a adus si schimbarea liderului in clasamentul general. Dupa startul tehnic dat la iesire din Constanta borna 5+500, ciclistii au rulat 130 de kilometri pe traseul Constanta borna 5+500 -Techirghiol -Negru Voda - Mangalia si retur.

Mentinandu-se compact pana la startul tehnic si in primii kilometri ai etapei, plutonul s-a „spart” pe parcurs in numeroase grupuri, care vor acoperi chiar 10 kilometri de parcurs, rafalele de vant rece jucand un rol important in aceasta scindare. Cu 30 de kilometri inainte de finalul etapei in frunte s-au detasat trei sportivi, George Manu (Dinamo Bucuresti), Marian Frunzeanu (Compet-Petrolul Ploiesti) si Attila Madaras (Delma 2003 Medgidia). Acestia vor fi de-altfel si ocupantii podiumului. Primul va trece linia de sosire Marian Frunzeanu, urmat de George Manu si Attila Madaras.

Cei trei s-au instalat si in fruntea clasamentului general individual, tricoul de lider trecand pe umerii lui George Manu, palsat pe locul doi in contratimpul din prima zi si in etapa de azi. Madaras si Frunzeanu ocupa locurile doi si respectiv trei la general.