vineri, 9 mai 2008

Turul Dobrogei a ajuns la a IX-a editie

Caravana Turului Dobrogei a plecat la drum. Este a noua editie a acestei competitii, a doua organizata dupa o pauza de aproape 30 de ani, care a despartit aceste doua editii de precedentele organizate in perioada 1972 – 1978. Anul acesta turul este organizat de Federatia Romana de Ciclism si Triatlon, Directia pentru Sport a Judetului Constanta, Primaria Municipiului Constanta, CS Ciclism Bilal 2000 Constanta, CS Delma 2003 Medgidia sub patronajul Consiliului Judetean Constanta.
Reprezentatntul FRCT, Valeriu Andoniu, in acelasi timp si presedinte al Colegiului de Arbitri a clasat Turul Dobrogei ca numar de participanti drept „a doua competitie ca amploare, dupa Turul Romaniei. Ne bucuram ca autoritatile din Constanta, impreuna cu cele doua cluburi (este vorba de CS Bilal 2000 Constanta care aliniaza sportivi la categoria juniori si CS Delma 2003 Medgidia care se va prezenta cu seniori), au decis sa reia aceasta competitie de traditie. Organizarea impecabila de la editia precedenta ne-a determinat sa ne implicam mai mult anul acesta, precum si sa aducem finalul Turului Romaniei pe litoral” - ultima etapa a Turului Romaniei va avea loc la Constanta, in data de 14 iunie.
Traseul competitiei, care se desfasoara in perioada 7-11 mai, nu este diferit fata de editia precedenta, insumand 370 kilometri (in mare parte pe plat) parcursi de ciclisti in patru etape, la care se mai adauga si un contratimp individual, desfasurat in prolog pe distanta de cinci kilometri. La start s-au aliniat 11 echipe nationale (Vointa Cluj, Compet Petrol Ploiesti, Clubul Sportiv Ciclism Bilal 2000 Constanta, CS Delma Medgidia, Dinamo Bucuresti, AS Olimpic Campulung, Olimpic Team Autoconstruct, Stirom Bucuresti, Cibo Bilal Brasov, Olimpia Bucuresti si Mazicon Bucuresti) si o echipa continentala. Absenta este echipa bulgareasca din Burgas, care a participat anul trecut, insa anul acesta nu a putut onora invitatia participand in aceasta perioada la o competitie in Bulgaria. Dintre cei 53 ciclisti (19 juniori si 34 la categoriile Under 23 si elita - seniori) se va alge la final invingatorul, in timp ce pe parcursul celor patru etape liderul clasamentului general va imbraca tricoul galben, iar cel mai bun tanar pe cel alb. Ca o noutate premierile pentru fiecare zi in parte, dar si pentru clasamentul final vor avea loc in Sala Sporturilor la finalul ultimei zile de concurs, duminica, 11 mai.

Premiile puse in joc insumeaza 11. 000 lei, fondul necesar pentru organizarea evenimentului fiind de 80. 000 lei. Castigatorul fiecarei etape va fi recompensat cu 300 de lei, in timp ce ocupantul locului doi va primi 200 lei, iar sportivul care va trece al treilea linia de sosire va primi 100 de lei. Castigatorii turului de anul acesta, atat la seniori, cat si la juniori isi vor adauga in cont: locul I, 1.500 lei, locul II, 1.000 lei, iar locul III, cinci sute de lei

Mai jos si programul competitiei:

Ziua 1 - miercuri 7 Mai, ora 8:30 - Sedinta tehnica

Ziua 2 - joi 8 Mai, ora 9:00 - Prezenta echipajelor in parcarea de la Sala Sporturilor;
ora 9:30 - Etapa prolog 5 km in Constanta pe traseul Sala Sporturilor, Hotel Caraiman Mamaia, Aqua Magic Mamaia
ora 15:00 - Prezenta echipejelor in parcarea de la Sala Sporturilor
ora 15:30 - Etapa 1 - 80 de km, start festiv Sala Sporturilor, borna 5+500, start tehnic iesire Constanta - borna 5+500 - Mangalia si retur

Ziua 3 - vineri 9 Mai, ora 9:30 - Prezenta echipajelor in parcarea de la Sala Sporturilor
ora 10:00 - Etapa a 2-a - 130 km, starf festiv Sala Sporturilor, start tehnic, iesire din Constanta borna 5+500 si desfasurare pe traseul Negru Voda, Mangalia si retur.

Ziua 4 - sambata 10 Mai ora 9:30 - Prezenta echipajelor in parcarea de la Sala Sporturilor
ora 9:45 - Etapa a 3-a - 90 km pe traseul Constanta – Tariverde - Cogealac si retur

Ziua 5 - duminica 11 Mai ora 9:30 - Prezenta echipajelor in parcarea de la Sala Sporturilor
ora 9:45 - etapa a 4-a - 70 km Circuit in Constanta in zona Campus Universitar.
ora 13:00 Plecare pluton compact la Sala Sporturilor
ora 14:00 Festivitate de premiere