vineri, 9 mai 2008

Turul Dobrogei 2008 – prima etapa

Dupa "hibernarea" din perioada de iarna si stagiul de pregatire de primavara ciclistii au urcat pe biciclete in prima zi de concurs a Turului Dobrogei care a cuprins un prolog, un contratimp individual si prima etapa a turului. Prologul a incalzit picioarele ciclistilor pe parcursul a 5 kilometri, pe traseul Sala Sporturilor - Bd Tomis - Bd Mamaia - intrare in statiunea Mamaia - sens giratoriu Hotel Caraiman Mamaia, cliclistii ruland in pluton compact.
Contratimpul individual care a urmat s-a diputat in Mamaia pe aceeasi distanta de cinci kilometri, intre Hotel Caraiman si Aqua Magic Mamaia. La seniori Serghei Tvetcov (CS Olimpic Campulung Muscel) a a avut castig de cauza la capatul traseului inregistrand 6 minute si 16 secunde, rezultand o viteza medie de 47,847 km/h. La doar 9 secunde distanta va sosi Adrian George Manu (Dinamo Bucuresti), urmat de Alexandru Ciocan (Conpet-Petrolul Ploiesti). In competitia rezrvata juniorilor s-a impus Zoltan Sipos de la Muresul Tg.Mures-Mazicon Bucuresti care a parcurs traseul in 6 minute si 46 de secunde ( medie de 44,334 km/h). Lupta pentru urmatoarele doua locuri pe podium a fost stransa Adrian-Marius Bumbul (CS Bilal 2000) trecand linia de sosire la 17 secunde de invingator, iar Valentin Alexandru Badoiu (Conpet-Petrolul Ploiesti) la 19 secunde fata de primul clasat.

Ciclistii s-au mai urcat pe biciclete si in a doua parte a zilei pentru a rula cei 80 de kilometri cat a numarat prima etapa care a purtat ciclistii intre Constanta si Mangalia, pe traseul intersectie drum judetean localitatea Cumpana – Lazu – Agigea – sens giratoriu Eforie Nord – Eforie Sud – Tuzla – intersectie Costinesti – localitatea 23 August – intrare primul sens giratoriu Mangalia si retur.
Plutonul s-a mentinut compact pe traseul Sala Sporturilor - iesire Constanta-borna km 5+500, dezlantuindu-se dupa startul tehnic. Etapa s-a bucurat de cateva evadari, de notat fiind atacul ciclistilor Alexandru Ciocan si Marian Frunzeanu (ambii Conpet-Petrolul Ploiesti) care au intrat primii in Mangalia, insa au fost prinsi dupa cativa kilometri. In ciuda tuturor tentativelor de evadare finalul va fi decis la sprint, din care invingator a iesit Alexandru Ciocan, urmat fiind de Serghei Tvetcov si Razvan Juganaru (Dinamo Bucuresti).

La sfarsitul zilei Serghei Tvetcov (CS Olimpic Campulung Muscel) si Zoltan Sipos (Muresul Tg.Mures-Mazicon Bucuresti) au devenit primii purtatori ai tricoului de lider al competitiei de anul acesta.

Turul Dobrogei ne va delacta astazi cu cea mai lunga etapa (130 km) cu un start tehnic dat la iesire din Constanta borna 5+500 si desfasurata pe traseul Constanta borna 5+500 -Techirghiol -Negru Voda - Mangalia si retur. Vom urmari cu interes desfasurarea acestui eveniment si va asteptam cu comentarii!