luni, 9 iunie 2008

Controale antidoping in Turul Romaniei 2008

Desfasurarea sub licenta Uniunii Cicliste Inernationale (UCI) a Turului ciclist al Romaniei atrage dupa sine efectuarea obligatorie a controalelor antidoping. In jur de 40 de rutieri vor fi supusi testului antidoping constand in controale de sange pentru depistarea eritropoietinei, a dopajului prin transfuzie de sange si a utilizarii hemoglobinei. Doi ofiteri de control doping ai Agentiei Nationale Antidoping (ANAD) vor insoti caravana pe toata durata turului, iar celelalte persoane se vor schimba pe perioada competitiei, deoarece probele de sange trebuie sa ajunga la Laboratorul de Control Doping de la Bucuresti in cel mult 24 de ore de la recoltare. Suma de bani la care se ridica aceste controale este estimata la peste 60.000 de lei, dintre care 40.000 de lei provin de la ANS (Agentia Nationala pentru Sport), iar restul este suportat de catre ANAD (Agentia Nationala Antidoping).

Se vor efectua cel putin cinci controale antidoping pe etapa, fiind testati primii trei clasati si inca doi rutieri desemnati prin tragere la sorti. In prima zi de concurs au fost supusi controlului antidoping rutierii care au obtinut cei mai buni timpi: olandezul Sander Oostlander, ungurul Rida Cador, italienii Angelo Ciccone si Giampolo Biolo si bulgarul Evgheni Gerganov.

Se va folosi chiar, o statie de control doping mobila dotata cu toaleta ecologica, necesara in etapa care se va incheia miercuri (11 iunie) la Balea Lac.

1 comments:

Anonim spunea...

Oare o sa fie toate substantele ce se vor aduna in toaleta ecologica chiar doar de provenienta ecologica ... ?