luni, 9 iunie 2008

Un olandez se impune in prologul Turului Romaniei 2008

Turul Romaniei si-a facut debutul anul acesta cu un prolog reprezentat de un contra timp individual pe distanta de 3,7 kilometri disputat la Botosani. In fata a aproximativ 300 de spectatori, 88 de rutieri s-au suit pe biciclete plecand la interval de un minut din fata hotelului „Rapsodia”, de unde au pornit pe strada Cuza Voda, au traversat Calea Nationala, au urmat apoi strada Octav Onicescu, de unde au facut un cot catre stanga pentru a intra pe o mica portiune pe B-dul Mihai Eminescu, imediat urmand strada George Enescu, pana la capatul tramvaiului 1 si revenind pe George Enescu, apoi pe Marchian si s-au intors pe strada Cuza Voda, pentru a se opri in fata teatrului Mihai Eminescu.

Olandezul Sander Oostlander de la echipa Asisto Cycling Team a reusit sa parcurga traseul in 4’01”, realizand o buna medie orara de 55,27 km/h. La trei secunde distanta va trece linia de sosire ungurul Cador Rida ( P-NIVO Betonexpressz), care va si imbraca tricoului alb de lider al clasamentului pe puncte. Al treilea a fost cronometrat italianul Angelo Ciccone, care va si prelua tricoul verde al celui mai bun catarator, urmat de compatriotul sau Giampaolo Biolo, care va imbraca tricoul rosu al celui mai bun sprinter. Topul cinci va fi completat de bulgarul Evgheni Gherganov, de la CC Bourgas.

Cel mai bine clasat roman a fost castigatorul editiei trecute a „Micii Bucle”, primul roman care s-a impus in tur dupa sapte ani, Dan Anghelache, de la Dinamo Secrom. Ciclistul roman s-a clasat pe locul 24, la 17 secunde de invingator imbracand tricoul albastru. „Traseul a fost bun, nu a fost nicio problema, insa aceste probe scurte, de viteza nu sunt pentru mine", a declarat Anghelache. Aceasta editie pare mai grea, una superioara din punct de vedere valoric, dar rutierul nostru este increzator : „As vrea sa am o evolutie cat mai buna si sa ma impun si anul acesta. Ramane de vazut ce va fi pana la final, insa inceputul este unul promitator”.

Nu ne ramane decat sa le uram multa bafta ciclistilor nostri si sa ne reintalnim la prima etapa a turului!

Clasament contra timp individual

1. Sander Oostlander (Asisto Cycling Team)- 4’01” (tricoul galen)
2. Rida Cador (P-NIVO Betonexpressz) - 4’04” (tricoul alb)
3. Angelo Ciccone (Echipa Nationala Italia) - 4’05” (tricoul rosu)
4. Giampolo Biolo (Echipa Nationala Italia) - 4’06” (tricoul verde)
5. Gergano Ievgheni (CC Bourgas)- 4’07”
...
24. Dan Anghelache- Romania- 4’18” (tricoul albastru)