vineri, 4 iulie 2008

Solutionari chiar inaintea Turului Frantei 2008

Cu putin inainte de inceperea Turul Frantei din acest an s-au solutionat doua cazuri ce au provocat scandal in lumea ciclismului.

Astfel, Floyd Landis a devenit primul (sa speram si ultimul) invingator al Marii Bucle deposedat de titlul cucerit pe sosea. Castigator al Turul Frantei 2006, Landis a fost depistat pozitiv cu testosteron in timpul etapei 17, disputata intre Saint-Jean-de-Maurienne si Morzine. Rutierul american a fost concediat de echipa sa, Phonak, gruparea elvetiana retragandu-se ulterior din ciclism.
In cazul lui Landis Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a hotarat mentinerea sanctiunii initiale. Astfel, titlul din 2006 a fost decernat spaniolului Oscar Pereiro Sio, al doilea clasat in ierarhia generala din acel an.

Nici rutierul danez Michael Rasmussen nu a scapat mai usor, el fiind suspendat pe doi ani de catre Federatia Monegasce de Ciclism, sanctiunea fiind considerata incepand cu 25 iulie 2007. Concediat la scurt timp dupa terminarea Turului Frantei de echipa sa Rabobank, dupa ce comunicase in mod intentionat gresit locul de antrenament dinaintea intrecerii, considerandu-se ca astfel ciclistul ar fi incercat sa triseze, Rasmussen a dat in judecata fosta sa echipa si a si castigat 1.63 milioane de euro in urma procesului, dauna morala.

miercuri, 2 iulie 2008

Petacchi la LPR Brakes

Sprinterul italian Alessandro Petacchi a semnat un contract cu echipa LPR Brakes-Ballan, devenind astfel coleg cu compatriotii sai Danilo Di Luca si Paolo Savoldelli. Suspendat pana pe 31 august, fiind depistat pozitiv cu Salbutamol, rutierul in varsta de 34 de ani va concura pentru echipa lui Fabio Bordonali incepand cu data de 1 septembrie contractul fiind semnat pana in 2010. Cu 24 de etape castigate in Giro d’Italia si 4 in Turul Frantei in palmares, Petacchi intentioneaza sa concureze in Turul Marii Britanii (7-14 septembrie) sau Paris-Bruxelles (13 septembrie).