vineri, 16 noiembrie 2007

Alegerea unei biciclete - partea 1

In zilele noastre bicicletele sunt mai performante decat oricand. Cadrele din aliaje usoare, deraioarele precise, numarul mare de pinioane si viteze, franele sigure fac din bicicletele de azi adevarate bijuterii pe doua roti, fara a pierde din eficienta si siguranta. Tinand cont de multitudinea pieselor aflate in miscare ce intra in componenta lor, precum si gradul de satisfactie pe care-l ofera, bicicletele sunt o alegere buna din punct de vedere economic. Sunt multe tipuri de biciclete disponibile pe piata incepand cu populara “Mountain Bike” utilizata pe aproape orice tip de teren si pana la “regina soselelor”, cursiera. Intre cele doua categorii se mai pot intalni biciclete pentru ciclocros, de contratimp, de transport persoane si bineinteles, bicicletele de promenada. Pretul lor variaza foarte mult, depinzand atat de tipul bicicletei precum si de echiparea acesteia. Cu cat pretul este mai mare cu atat componentele utilizate sunt de mai buna calitate, iar durata de viata este mai mare, in conditiile unei utilizari corecte si a unei intretineri necesare dupa fiecare iesire.

Atunci cand se alege o bicicleta este foarte important sa se cunoasca conditiile in care va fi utilizata si terenul pe care se va merge. De exemplu o cursiera nu poate fi folosita la capacitatile ei maxime pe teren accidentat, deoarece ea nu este proiectata pentru acest lucru, si chiar daca nu apar defectiuni majore, confortul lasa de dorit.

In cateva articole viitoare vom face o scurta trecere in revista a tipurilor de biciclete si a “domeniului” de utilizare. Asteptam oricand sugestiile dumneavoastra referitoare la articolele scrise pe acest blog.

1 comments:

Andrei spunea...

De cand mi-am cumparat noua bicicleta (Dahon), ies mai des pe afara si ajung mai rapid(decat transportul in comun) in diverse locuri in oras. Totusi pana sa ajung la o decizie in cumpararea ei am citit multe articole si am vorbit cu mai multe persoane in domeniu. Am scris si un articol pe aceasta tema:
http://roxandrei.ro/utile/cum-sa-alegi-bicicleta-perfecta/