vineri, 16 noiembrie 2007

De ce mersul pe bicicleta si nu altceva?

In continuare sunt prezentate trei motive pentru a merge cu bicicleta

1. Iti face bine - te mentine in forma. Studiile au aratat ca persoanele care merg frecvent cu bicicleta (cel putin 30 km pe saptamana) prezinta un risc de aparitie a bolilor de inima redus la jumatate fata de persoanele care nu fac miscare deloc. In timpul orelor in care traficul este infernal, bicicleta este aproape de 2 ori mai rapida decat o masina si este recomandata in cazul in care doriti sa evitati momentele in care sunteti prinsi in trafic. In cazul in care sunt respectate regulile de circulatie (purtati intotdeauna casca de protectie), riscurile unei accidentari grave sunt mai mici, deoarece viteza de deplasare nu este foarte mare (in general).

2. Este avantajoasa din punct de vedere al cheltuielilor. Pentru bicicleta nu se platesc taxe, asigurari, nu se platesc taxe de parcare si poate fi “parcata” aproape oriunde, nu va trebuie permis si vizitele la peco se reduc aproape la zero (poate mai e nevoie din cand in cand sa verificati presiunea rotilor). Intretinerea unei biciclete e mai putin costisitoare decat cea a unei masini. Daca bicicleta pe care o detineti este una de calitate, aceasta va fi companionul dumneavostra fidel pentru multi ani.

3. Este ecologica. Constructia unei biciclete necesita foarte putine materiale si consuma mult mai putina energie decat realizarea unui mijloc de transport motorizat. Poluarea produsa este 0 si pe deasupra e si foarte silentioasa si nu deranjeaza foarte mult in trafic.

1 comments:

Corneliu spunea...

:) in Bucuresti s`a ajuns ca diferenta aia de timp intre bicicleta si masina sa tinda undeva la +infinit, in momentele alea cheie din timpul zilei cand vezi numa` blocaje. o bicicleta e extrem de flexibila: o iei pe sosea, la stop depasesti ciorchinele de masini, daca nu ai loc o iei pe trotuar etc, si pana la urma tot inaintezi!