joi, 22 mai 2008

Din Romania in Bulgaria pe biciclete

Se apropie sezonul estival. Si cum litoralul bulgaresc a devenit o reala atractie pentru romani, aparitia unei piste pentru biciclete care va lega localitatea 2 Mai de orasul Shabla din Bulgaria nu poate fi decat una imbucuratoare, mai ales pentru iubitorii de miscare pe doua roti.

Pista pentru biciclete va fi realizata in cadrul unui proiect in valoare de 500.000 de euro, realizat din fonduri europene. Traseul aleei ciclabile va avea ca punct de pornire localitatea 2 Mai, mergand aproape de malul marii, paralel cu Aleea Actorilor, ocolind apoi unitatea militara din apropiere si revenind pe faleza pana in Vama Veche.Va continua catre sud pana la granita de Bulgaria, de unde responsabilitatea amenajarii celor 24 de kilometri de pista pana la Shabla va reveni autoritatilor bulgaresti.

Doritorii vor rula pe biciclete pe un “covor” rosu, pista avand o latime de aproximaitv un metru si jumatate. Din loc in loc, pe traseu vor fi amplasate panouri informative (zece in tara noastra si cinci in Bulgaria), atragandu-se atentia asupra regulilor de circulatie pe pista pentru biciclete, dar si asupra obiectivelor turistice din zona traversata. De asemenea, de-a lungul pistei vor amenajate locuri de popas (parcari si banci pentru odihna).

Lucrarile se preconizeaza a incepe in aceasta luna, derulandu-se in paralel in cele doua tari riverane. Desi in vara aceasta nu ne vom putea bucura de aceasta pista, din noiembrie vom putea ajunge pe litoralul bulgaresc foarte confortabil pe biciclete. Pe viitor se vorbeste chiar de realizarea unei piste de biciclete intre Mangalia si Balcik. Doamne ajuta!

2 comments:

Dianora Ungureanu-Maier spunea...

E oarecum fain, si totusi.. prin Bulgaria inca erau niste locuri faine unde puteai merge cu cortul linistit. Oare vor mai fi la fel cu aceea pista care trece pe langa?

Apollo spunea...

Nu cred ca pista ar perturba linistea locurilor ...si totusi e gata? Nu am mai auzit nimic si a trecut deja un an de atunci!