vineri, 4 iulie 2008

Solutionari chiar inaintea Turului Frantei 2008

Cu putin inainte de inceperea Turul Frantei din acest an s-au solutionat doua cazuri ce au provocat scandal in lumea ciclismului.

Astfel, Floyd Landis a devenit primul (sa speram si ultimul) invingator al Marii Bucle deposedat de titlul cucerit pe sosea. Castigator al Turul Frantei 2006, Landis a fost depistat pozitiv cu testosteron in timpul etapei 17, disputata intre Saint-Jean-de-Maurienne si Morzine. Rutierul american a fost concediat de echipa sa, Phonak, gruparea elvetiana retragandu-se ulterior din ciclism.
In cazul lui Landis Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a hotarat mentinerea sanctiunii initiale. Astfel, titlul din 2006 a fost decernat spaniolului Oscar Pereiro Sio, al doilea clasat in ierarhia generala din acel an.

Nici rutierul danez Michael Rasmussen nu a scapat mai usor, el fiind suspendat pe doi ani de catre Federatia Monegasce de Ciclism, sanctiunea fiind considerata incepand cu 25 iulie 2007. Concediat la scurt timp dupa terminarea Turului Frantei de echipa sa Rabobank, dupa ce comunicase in mod intentionat gresit locul de antrenament dinaintea intrecerii, considerandu-se ca astfel ciclistul ar fi incercat sa triseze, Rasmussen a dat in judecata fosta sa echipa si a si castigat 1.63 milioane de euro in urma procesului, dauna morala.

3 comments:

Anonim spunea...

Apropo de cazuri - Zabel si Riis raman in posesia tricourilor pe care le-au castigat la Turul Frantei cu ani in urma (tricouri verde si galben). Desi se stie ca au fost implicati in afaceri de dopaj, celor doi nu li se mai pot "confisca" tricourile, din cauza unei legi a UCI, conform careia, daca intre momentul in care rutierul castiga tricoul si momentul in care el este prins dopat/recunoaste ca s-a dopat trec mai mult de zece ani, nu se mai ia nicio decizie.

OnlinePariuri.com spunea...

Salut am un site de pariuri Online www.onlinepariuri.com si urmaresc sa dezvolt o pagina de Bloguri sportive in cadrul sitului si ma intereseaza si blogul tau, daca esti interesat te rog sa ma contactezi la yahoo id online_pariuri situl este www.onlinepariuri.com

betforcash spunea...

Buna ziua. Suntem www.betforcash.ro , un site despre sport si pariuri sportive si am dori o colaborare cu ciclism.blogspot.com

Aceasta ar consta in implementarea unui link catre noi pe situl dumneavoastra, in categoria "Linkuri utile". Noi vom face acelasi lucru, un link spre dumneavoastra, tot pe prima pagina, la categoria parteneri.


Asteptam un raspuns la adresa betforcash_betforcash@yahoo.com pentru a sti daca va intereseaza. Numai bine!