Bicicletele de cicloturism sunt asemanatoare celor de sosea (cursiere), dar sunt prevazute cu diverse accesorii pentru a putea transporta bagaje si echipament. Aceste biciclete utilizeaza in general cadre din materiale mai grele si mai rezistente pentru a putea suporta surplusul de greutate cauzat de prezenta echipamentului de transportat. Au de asemenea cauciucuri mai late pentru o aderenta si o stabilitate mai buna. In general, pe o astfel de bicicleta, pozitia ciclistului este una mai relaxanta, cu trunchiul ridicat, pentru a evita durerile de spate si pentru a crea o pozitie mai buna in vederea admirarii privelistilor minunate. Daca vreti sa calatoriti mult pentru a va bucura de frumusetile naturii, o astfel de bicicleta va va ajuta foarte mult.
Trekking-ul este o bicicleta cu totul speciala. Ea este de fapt un MTB, insa cu roti de cursiera (700cc sau 28”) si cauciucuri inguste. Ideea folosita este ca rotile mai mari in diametru si cauciucurile mai inguste permit deplasarea mai eficienta, de-a lungul zecilor, poate chiar sutelor de km si poate fi folosita de asemenea, ocazional insa, pentru a putea parcurge si merge si pe teren accidentat. Trekking-urile sunt ideale daca dumneavoastra cautati o pozitie confortabila pe bicicleta, multe viteze si in acelasi timp sa profitati de rularea eficienta a unei cursiere. Daca nu sunteti ciclist de performanta puteti incerca cu succes acest tip de bicicleta.
2 comments:
Este incorect a afirma ca bicicleta pentru "cicloturism" e analoga cursierei, si ca bicicleta de "trekking" e altceva decat cea de "cicoturism". De fapt, la ora actuala, foarte putini mai fac cicloturism cu biciclete cu aspect de cursiera. Mai mult francezii, din traditie. In Germania cel putin 90% din cicloturistii clasici ( "de sosea") merg cu trekking bike-uri, de fapt trekking bike-urile sunt prin excelenta biciclete de cicloturism clasic. In plus, cand e vorba de cicloturism montan, evident ca se merge aproape exclusiv cu mountain bike-uri ( MTB "de touring"), care sunt cam ca trekking bike-urile, dar cu roti de 26". Radu Mititean - director executiv - Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) office@ccn.ro
Asa este, Radu, asa apun si cei care vand asa ceva:
http://www.3wmagazin.ro/info/bicicleta-pentru-trekking-vs-bicicleta-de-oras
Trebuie insa sa te si contrazic putin: exista si biciclete trekking cu roti de 26.
Trimiteți un comentariu