duminică, 16 decembrie 2007

Alegerea unei biciclete - partea II - Tipuri de biciclete

Inainte de a spune „acum stiu ce-mi trebuie”, intrebati-va cati oameni v-au cerut parerea despre acest subiect. Acum puteti indruma noii ciclisti spre aceste informatii, prezente in acest blog, sau va puteti informa mai bine despre lucrurile care stau la baza alegerii unei biciclete.

Atunci cand va ganditi sa cumparati o bicicleta, trebuie sa aveti in vedere, mai intai, asa cum va spuneam si in articolul trecut , ce vreti sa faceti cu ea, pe unde veti merge cu ea. Mai intai vom face o scurta trecere in revista a principalelor tipuri de bicicleta, urmand ca mai apoi sa intram putin in detalii.

Daca va ganditi ca veti merge pe teren accidentat (off-road), cu multe pietre sau obstacole, atunci un mountain-bike (MTB) este ceea ce va trebuie. Cauciucurile lor late pline de zimti pentru aderenta ridicata, cadrele rezistente vor face fata cu brio solicitarilor si se vor ridica la inaltimea asteptarilor.
Cursierele sunt excelente pentru rulajul (mersul) pe suprafete drepte (netede), fara gropi sau alte obstacole, pe distante mari si cu viteze ridicate, trekking-urile si bicicletele de ciclocros au la baza structura unei cursiere, dar sunt dotate cu accesorii specifice MTB (frane, cauciucuri, cadre din materiale rezistente, ghidoane drepte, etc.).
Bicicletele de oras sau de promenada au si ele la baza un MTB, sunt rigide, rezistente si destinate in general parcurgerii de distante scurte sau medii pe portiuni drepte (fara gropi) de drum cu un maxim de confort.

Asa cum va spuneam putin mai inainte, in urmatoarele articole vom trata putin mai detaliat fiecare categorie in parte.