sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Alegerea unei biciclete - partea VII - Bicicleta de ciclocros

Ciclocrosul este o ramura mai speciala a ciclismului ce a aparut in Europa datorita ciclistilor de performanta de a ramane in forma pe timpul iernii dure de pe acest continent. Este o combinatie de mountain-bike, mers pe sosea si alergare, insa care desi a aparut in Europa este mai des intalnit in America. Majoritatea curselor dureaza aproximativ o ora si se desfasoara in medii off-road, dar nu la fel de tehnice precum cele de mountain-bike. Din cand in cand obstacolele foarte mari determina ciclistii sa-si ia bicicletele in spate pentru a le putea trece.
Bicicleta de ciclocros e de fapt o cursiera, dar care are un cadru mai rezistent, cauciucuri mai late si mai striate (cramponate) pentru o mai buna aderenta, frane de MTB, dar cu toate acestea trebuie sa fie sufient de usoara pentru a putea fi transportata pe umarul ciclistului in timpul alergarii. Pozitia pe acest tip de bicicleta este putin mai joasa decat cea de trekking.

Daca nu faceti parte din lumea ciclocrosului va puteti totusi achizitiona o bicicleta de ciclocros fiindca pot fi folosite foarte bine la deplasari de promenada sau pot fi utilizate de asemenea ca si trekkinguri, majoritatea putand fi dotate cu suporti pentru transportul echipamentelor.